AMERIČKI PLAKARI

Plakari sa kliznim vratima sa velikim izborom dezena

PLAKARI

PRAKTIČNI PROSTOR ZA ODLAGANJE

Američki Plakari omogućuju nam da vizualno sakrijemo stvari koje opterećuju životni prostor, kako bi dobili vizualno čist i uredan prostor. Važno je napraviti funkcionalni plakar čija će dobro isplanirana unutrašnjost zadovoljiti vaše potrebe. Dobra organizacija plakara podrazumjeva da vaš američki plakar bude mjesto koje je lako dostupno svim stvarima u njemu. Zajedno sa vama nacrtat ćemo i dizajnirati unutrašnjost vašeg garderobera.

Američke plakare, odnosno plakare sa kliznim vratima, ugrađujemo od zida do zida, od poda do stropa, kao i zaseban element, slobodan u prostoru.

americki plakari od poda do plafona

Raspored prostora za vješanje garderobe, ladica, polica, kao i sam dizajn vrata, ogledala na vratima, izbor materijala i boja stvar su vaših želja i odluka, a naš projektant može vam pomoći kako u pogledu dizajna i tako i u pogledu racionalizacije unutrašnjeg prostora plakara.

raspored unutrasnjosti americki plakar po mjeri

Materijali, aluminijski okovi i šine koje ugrađujemo u američke plakare isključivo su od renomiranih europskih proizvođača koji su se u našem dosadašnjem dugogodišnjem radu pokazali kao kvalitetni i pouzdani.

Plakar može biti unutar niše, odnosno udubljenja u zidovima, može biti s jednom ili dvije bočne strane. Plakar može biti “walk in” tj garderober soba ili ugaoni. Uz našu stručnu pomoć i upotrebu kvalitetnih materijala koje nudimo, moguće je ostvariti bilo koju kombinaciju dizajna i ideje. Američki Plakari sastoje se od korpusa i kliznih vrata, koji mogu biti kompaktni, ali i individualno izrađeni. Najekonomičnija varijanta je kada su korpusi izrađeni od bijele iverice, kada je unutrašnjost plakara izrađena od nje, a sve vidljive stranice obrađene su najkvalitetnijom ABS trakom. Ispuna ramova za klizna vrata može biti univer, MDF, staklo, ogledalo, ali ukoliko Vi imate drugačiju ideju mi ćemo to implementirati. Pogledajte nas izbor dezena za ispune.

Na osnovu vaših potreba projektujemo raspored unutar plakara, pa u komunikaciji s nama možete iznijeti namjene ili odluku o unutrašnjoj strukturi i rasporedu prepustiti našem projektantu. Način na koji odlažete svoju garderobu, jakne, košulje, pantalone, odjela, kravate, cipele, šalove, kapute, ali i usisivače ili daske za peglanje, utiče na raspored i praktičnu upotrebu plakara.

ostava za ususivac u plakaru
vjesalica za pantalone
Vjesalica za garderobu na izvlacenje

Organizovanje prostora je vještina koju mnogi mogu naučiti uz redovnu posvećenost, mi imamo iskustva i želju da Vam ih prenesemo. Tu smo ako želite nešto otmeno i prostrano, a za one sa ograničenim budžetom  se uvek potrudimo da realizujemo iznenađujuće dobro rješenje i da omogućimo da izrada ormara iz vaših snova ne mora koštati veliki novac.  Kada govorimo o walk-in plakarima, promišljen dizajn može pretvoriti haotičan, običan prostor u uredan ormar vaših snova.

Americki walk in plakar

Ako niste sigurni da li su američki plakari pravo rješenje za vaš prostor, možda vam ovih nekoliko savjeta o vrlo jasnim benefitima i prednostima američkih plakara može pomoći da se odlučite.

– Imaćete Jasniji pregled prostora za odlaganje stvari. Prepun ormar je prečica do prepunog uma. Donošenje odluke šta ćete obući tog dana u zbunjujućem I konfuznom okruženju i sa lošom energijom koju nosi prepun i neuredan ormar uvijek je teže. Međutim, uređen prostor čisti statiku i olakšava odabir savršene odjeće. Dan ćete započeti bolje raspoloženi i sa više energije.

– I Feng shui kaže: Imaćeš više energije. Da, koliko god čudno zvučalo, organizovanost vam može pomoći da dobijete više energije. Drevna kineska umjetnost feng shuija uči da uklanjanje nereda optimizira protok energije u prostoru. Uz manje ometajućih elemenata, osjećat ćete se manje pod stresom i puni energije kada započnete ili završite svaki dan.

Osjećat ćete se bolje, a samim tim i izgledati. Uz organiziran garderober, sva vaša odjeća će vam biti na dohvat ruke u potpuno spremnom ,“upeglanom” izdanju. Uz lak pristup cijeloj garderobi i povećanu vidljivost, moći ćete lako napraviti odjevne kombinacije koje vam do sada možda nisu padale na pamet. Ovo je, logično, put ka povećanom osjećaju samopouzdanja u tome kako izgledate, znajući da je vaša odjevna kombinacija uvijek “tip-top”

-Osajaće Vam više novca u budžetu za odjeću. Dobro organizovan američki plakar Vam omogućava da vidite tačno ono što imate u svakom trenutku. To će vas spriječiti da kupujete duple komade odjeće ili oni koji izgledaju slično kao I ono što već imate. Također možete prodati neke od odjevnih predmeta koje više ne nosite u second hand prodavnici odjeće.

– Možete pomoći onima kojima je najpotrebnije. Kada je ormar čistiji i pregledniji, lakše ćete odlučiti šta ćete donirati u dobrotvorne svrhe. Vaša velikodušnost može koristiti drugima, a vi ćete imati više prostora u svom ormaru za stvari koje volite. A iz iskustva znamo da je prava sreća poklanjati I ako imate tu privilegiju.

– Obezbediće Vam dodato skladište. Kome još ne treba dodatni prostor za skladištenje? Organizovani Američki plakari koji su u potpunosti optimizirani prirodno će donijeti povećan kapacitet skladištenja. Ovo će vam omogućiti da budete organizovaniji nego ikada prije. Bilo da koristite prostor za odjeću ili želite da rasteretite još jedan prostor u svom domu.

Nadamo se da će Vam ovi savjeti pomoći u Vašoj odluci. Tu smo za Vas.