Radno vrijeme

Pon - Sub: 07.00am - 03.00pm

Kontakt telefoni

+ 387 58 211-640
+ 387 65 018-325

Email

miramardoo@gmail.com

MALA ŽUTA KUHINJA

Svi bi mi željeli prostranu kuhinju sa prirodnom ventilacijom i million kuhinjskih uređaja. Nažalost tu su često ograničenja, budžet, skučeni životni prostor I generalno mogućnosti nam često ne dozvoljavaju da tako nešto i  izvedemo. Obzirom da je većini nas kuhinja neophodnost I da je deo naše svakodnevne životne rutine , pokušaćemo da vas sa par riječi inspirišemo I na neki način ohrabrimo da svoj prostor opremite manjom kuhinjom. Kada je kuhinja mala , poželjno je izabrati svijetlu boju materijala , pa smo u ovom članku izabrali da pišemo o maloj žutoj kuhinji i njenim prednostima.

Male kuhinje imaju nekoliko prednosti, uprkos ograničenom prostoru. Ove prednosti uključuju:

Male kuhinje podstiču efikasno korišćenje prostora. Sa svime nadohvat ruke, možete uštedjeti vrijeme i trud dok kuhate. Naravno izbor manje kuhinje je često stvar budžeta, jer one zahtijevaju manje novca za renoviranje ili održavanje.

Ugodna atmosfera i intimnija atmosfera : Male kuhinje mogu stvoriti ugodnu i intimnu atmosferu. Mogu biti topao i privlačan prostor za kuvanje i druženje. Male kuhinje često vode do intimnijih okupljanja. Kada ugošćujete goste, možete  sarađivati s njima dok kuhate, stvarajući interaktivniju i društveniju atmosferu.

Lako se čisti: čišćenje male kuhinje je općenito brže i lakše od veće. Provest ćete manje vremena na ribanje i održavanje prostora.

Manje nereda I lakše održavanje: Manje kuhinje vas prosto prisiljavaju vas da zadržite samo najnužnije stvari. To može dovesti do uređenije i vizualno privlačnije kuhinje. Manje uređaja i površina za održavanje, male kuhinje općenito zahtijevaju manje održavanja I na neki način vam štede vrijeme.

Energetska efikasnost: Manje kuhinje obično imaju manje prostora za grijanje ili hlađenje, što ih čini energetski efikasnijim. To može rezultirati nižim računima za komunalije.

Održivost: Manje kuhinje često dovode do manjeg otpada, kako u pogledu hrane tako i kuhinjskih potrepština. To može doprinijeti održivijem načinu života.

Mogućnosti kreativnog dizajna: Dizajniranje male kuhinje može biti zabavan izazov. Možete postati kreativni s rješenjima za skladištenje, raspored i dekor kako biste maksimalno povećali funkcionalnost i estetiku.

Manje bacanja hrane: Manje kuhinje mogu potaknuti bolje planiranje obroka i manje bacanja hrane, jer je veća vjerovatnoća da ćete efikasno koristiti ono što imate pri ruci.

Manji troškovi renoviranja: Ako ikada odlučite renovirati ili ažurirati svoju kuhinju, manja veličina može rezultirati nižim troškovima renoviranja u odnosu na veće kuhinje.

Iako male kuhinje imaju ove prednosti, bitno je maksimizirati njihov potencijal korištenjem tehnika pametnog dizajna i organizacije kako biste maksimalno iskoristili raspoloživi prostor.

Što se tiče upotrebe žute u dizajnu kuhinje:

Topla i primamljiva: Žuta je povezana sa toplinom, vedrinom i pozitivnošću. U kuhinji može stvoriti privlačnu atmosferu koja promoviše osjećaj udobnosti i sreće.

Povećava apetit: Neke studije sugerišu da žuta može stimulisati apetit. To ga čini odličnim izborom za prostor gde se kuha i objeduje.

Poboljšava prirodno svetlo: Žuta dobro reflektuje svjetlost, što može pomoći da se osvjetli kuhinja, posebno ako joj nedostaje prirodno svjetlo. Ovo može učiniti prostor otvorenijim i prozračnijim.

Raznovrsnost izbora nijansi: Žuta dolazi u širokom spektru nijansi od mekih pastelnih do živopisnih žutih. To znači da možete odabrati nijansu koja dopunjuje vašu ukupnu šemu dizajna i lični ukus.

Dobro se slaže sa različitim bojama: Žuta je svestrana boja koja se može upariti sa raznim drugim nijansama. Dobro funkcioniše sa neutralnim bojama poput sive, bijele i crne, kao i sa komplementarnim bojama poput plave ili zelene.

Stvara fokusnu tačku: Kada se koristi strateški, žuta boja, kao što je na ormarićima ili zidu sa akcentom, može poslužiti kao fokusna tačka u kuhinji, dodajući vizuelni interes i ličnost.

Na kraju krajeva, izbor materijala i boja u dizajnu kuhinje treba da bude u skladu sa vašim ličnim stilom, preferencama i ukupnom estetikom koju želite da postignete u svom domu.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Leave a comment